Cod GALBEN de vreme SEVERĂ până MARȚI seară

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică 
accentuată;

În intervalul menționat, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.

Notă: pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea.

 COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 iulie, ora 10 – 24 iulie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică 
accentuată, cantități importante de apă;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

NotăInstabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

 Sursa: ANM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.