Cod portocaliu de vânt

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de intensificări susţinute ale vântului, valabilă pentru 20 de judeţe, până sâmbătă seară. În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură este cod portocaliu, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 140 de kilometri la oră.

Intensificări susţinute ale vântului în 20 de judeţe, până sâmbătă seară / În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură este cod portocaliu, cu rafale de vânt ce pot ajunge la 140 de kilometri la oră

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă la ora 20.00, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.

A fost emis cod galben pentru mai multe judeţe.

De asemenea, în cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h.

„Intensificări ale vântului vor fi şi în restul zonei de munte, iar local şi în sudul, sud-estul şi centrul ţării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei”, a mai transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, de vineri de la ora 16.00, până sâmbătă la ora 10.00, este cod portocaliu în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, a mai transmis ANM.

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *