Coduri de intensificare ale vântului. Este vizat și județul Hunedoara

Începând cu ora 08:00, meteorologii semnalează intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a țării, iar la munte sunt așteptate precipitații.

„Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crişana, Maramureş, Dobrogea, local în Banat şi Moldova şi în restul Olteniei şi Munteniei vor fi intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit”, informează  ANM.

Specialiștii mai precizează că pentru același interval de timp, intensificările de vânt vor deveni mai susținute și pot depăși, 120km/h de tip,  în zonele munților Carpați Meridionali și de Curbură.

„În zona înaltă – la altitudini de peste 1700 m – a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, transmite sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *