Deva: Acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Deva, care va avea loc pe 12-13 octombrie 2018.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Local de Colectare Hunedoara, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Vineri și sâmbătă, 12-13 octombrie, cetățenii din Municipiul Deva au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: cetățenii pot să aducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv, la unul dintre punctele de colectare provizorii care vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

– în parcarea din spatele Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” – în zilele de 12 si 13 octombrie, interval orar 09:00-17:00;

– Strada Mărăști, lângă Sala Sporturilor – în ziua de sâmbătă, 13 octombrie, interval orar 09:00-17:00;

– Strada Mihai Eminescu, zona ,,Maxxa Shopping Center” – în ziua de sâmbătă, 13 octombrie, interval orar 09.00-17.00.

Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 15 octombrie 2018, la Primăria Deva, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: două fiare de călcat, două cafetiere și două mixere.

Colectarea deşeurilor electrice este un proces simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Hunedoara, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020, fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro, http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 

Organizatorii Campaniei selective de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *