Comisia Europeană alocă alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală prin programul Erasmus+ 2020

Comisia a adoptat vineri o revizuire a programului anual de lucru al Erasmus+ 2020, în urma căreia au fost alocate alte 200 de milioane euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor şi incluziunea prin creativitate şi arte, informează luni instituţia, într-un comunicat de presă. Pandemia de COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educaţiei şi formării, noile modalităţi de predare şi învăţare necesitând soluţii inovatoare, creative şi favorabile incluziunii, mai spune CE.

„Spaţiul european al educaţiei trebuie să promoveze educaţia digitală şi competenţele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie şi pentru a susţine rolul Europei în tranziţia digitală. Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane EUR, care vor oferi mai multe oportunităţi de învăţare, de predare şi de diseminare a cunoştinţelor în era digitală. Există soluţii eficace, inovatoare şi favorabile incluziunii pentru a îmbunătăţi educaţia digitală şi competenţele digitale, iar acestea vor beneficia de sprijin european”, a declarat  vicepreşedintele pentru promovarea modului nostru de viaţă european, Margaritis Schinas, conform sursei citate.
De asemenea, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel a spus că este o etapă importantă care va dechide calea planului de acţiune pentru educaţia digitală, pe care îl va lansă Comisia Europeană în această toamnă.
„Mă bucură nespus faptul că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, actori-cheie din domeniile educaţiei, formării şi tineretului. Se vor pune la dispoziţie 200 de milioane euro pentru a sprijini educaţia şi formarea digitală, activităţile digitale pentru tineret, dar şi competenţele creative şi incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acţiune pentru educaţia digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă”, a declarat Mariya Gabriel.
Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învăţare şi evaluare în şcoli, în învăţământul superior şi în instituţiile de formare profesională. Acesta va oferi, de asemenea, oportunităţi pentru şcoli, organizaţii de tineret şi instituţii de învăţământ destinate adulţilor pentru a sprijini dezvoltarea competenţelor, pentru a stimula creativitatea şi pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale şi creative.
Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare. Organizaţiile interesate ar trebui să ia legătura cu agenţia naţională Erasmus+ din ţara lor.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.