Compania Națională de Investiții construiește o sală de sport pentru elevii din Băcia

Elevii din comuna Băcia vor avea o sală de sport modernă. Aceasta va fi amplasată în curtea școlii din localitate. Autoritățile locale au predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții.

”Demersurile s-au concretizat prin predarea amplasamentului unde va fi construită sala de sport către CNI. Acest lucru se impunea ținând seama de faptul că vechea sală de sport nu mai corespunde cerințelor actuale. Noua clădire este cu mult mai mare, având o suprafață utilă de 388 mp și va cuprinde o suprafață de joc de 170 mp, un depozit de materiale sportive, un cabinet medical, două vestiare pentru băieți și două pentru fete, două săli de dușuri, două grupuri sanitare, două spălătoare, birou, vestiar, grup sanitar, sală de duș profesor și o sală pentru centrala termică. Sala va putea fi utilizată de către un grup (o clasă) de 30 de elevi”, arată autoritățile locale din comuna Băcia.

De asemenea, autoritățile locale au întocmit documentația necesară pentru aprobarea unui proiect de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Gimnaziale din Băcia. Acest proiect pe fonduri europene, obțínut prin Programul Operațional Regional POR a fost aprobat și acum se află în faza de precontractare.

Prin realizarea acestor două mari proiecte, infrastructura educațională a Școlii Gimnaziale din Băcia va fi mult îmbunătățită și modernizată, contribuind din plin la realizarea unui proces educațional de calitate la standarde europene în comună.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *