Deși avea permisul suspendat, un șofer a cerut polițiștilor să-i facă dreptate după o tamponare în trafic

Un șofer de 27 de ani s-a prezentat la poliția din Deva, cu mașina tamponată, să ceară ajutor autorităților competente pentru soluționarea unui eveniment rutier în care a fost implicat. Oamenii legii au descoperit că, de fapt, reclamagiul avea permisul suspendat, certificatul reținut și polița RCA expirată.

„Polițiștii Biroului Rutier Deva s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 18 mai 2023, în jurul orei  09:50, la sediul Poliției Municipiului Deva s-a prezentat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Băița, care a solicitat soluționarea unui eveniment rutier fără victime (tamponare) în care a fost implicat în data de 17 mai 2023. Întrucât tânărul s-a prezentat la sediul unității de poliție fără acte și fără autovehicul, i s-a solicitat să revină cu acestea, iar în scurt timp acesta a revenit cu autovehiculul implicat în evenimentul rutier.

După constatarea avariilor, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat că tânărul figurează având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, autovehiculul implicat în tamponare are certificatul de înmatriculare reţinut ca urmare a expirării inspecţiei tehnice periodice, iar la data de 17 mai 2023 nu avea poliță RCA valabilă.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat şi au aplicat sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate”, se arată într-un comunicat primit de la IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *