Companiile miniere și termocentralele, salvate de la închidere

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că Guvernul ia măsuri pentru salvarea mineritului și a energiei din județul Hunedoara. Luna aceasta va fi finalizat documentul care prevede separarea activității Complexului Energetic Hunedoara.

”Administratorul judiciar a finalizat evaluarea activelor, se lucrează la separarea acestora. Ne dorim să avem două companii, una care să aibă Termocentrala Paroșeni și cele 4 mine, două viabile și cele două care sunt pe program de închidere, iar Termocentrala Mintia separată. Se dorește să treacă către Consiliul Județan Hunedoara sau Primăria Deva, sau împreună, care să o exploateze. Vor exista două entități: una se va duce către administrația locală, una va rămâne în patrimoniul ministerului. Propunerea de separare mă aștept să fie finalizată în luna august”, a declarat ministrul Virgil Popescu, la Petroșani.

De altfel, și premierul României, Ludovic Orban a subliniat faptul că se lucrează la soluțiile privind viitorul Văii Jiului și al întreg județului în ceea ce privește energia și mineritul.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *