Concurență mare la admiterea în şcolile postliceale ale MAI

Peste 9.300 de candidaţi concurează pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs în şcolile postliceale ale MAI, în cadrul sesiunii de admitere la şcolile postliceale de poliţie, jandarmi, poliţie de frontieră şi pompieri care va avea loc în această săptămână.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cel mai mare număr de candidaţi este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri, pentru care concurează 954 de persoane.

“În premieră, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, şi persoanele de sex feminin vor susţine examenul de admitere, iar cele 130 de doamne şi domnişoare înscrise vor concura alături de bărbaţi pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor este de 1.156″, scrie în comunicatul MAI.

La cele două şcoli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidaţi, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea, 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviaţie.

De asemenea, la Şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră “Avram Iancu” din Oradea s-au înscris 935 de candidaţi pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere a început, vineri, cu înscrierea candidaţilor şi eliberarea legitimaţiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susţine probele eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea performanţelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă va avea loc în 19 ianuarie şi va consta într-un test grilă la limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susţinerea probei scrise, vor afişate în perioada 20-21 ianuarie.

Perioada de şcolarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

 

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *