Concursul județean de creație artistică „Decebal și dacii lui”

În contextul împlinirii în acest an a 170 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara au adresat, la începutul lunii iunie, invitația elevilor de a participa la concursul județean de creație artistică „Decebal și dacii lui”.

Tema concursului a pornit de la denumirea onorifică a Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara: „Decebal” şi a presupus realizarea de către elevi a unor lucrări artistice (sculpturi, picturi/opere grafice).

Scopul concursului a fost implicarea elevilor în activități extrașcolare și în perioada vacanțelor școlare. Iniţial, înscrierea creaţiilor artistice în concurs a fost planificată perioada 6 iulie –7 august 2020 şi urma ca, în perioada 10 – 14 august 2020, să fie organizată o expoziţie la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Însă, măsurile impuse de pandemie au impus prelungirea termenului de înscriere a creaţiilor artistice în concurs până la data de 15.10.2020.

În concurs s-au înscris 53 elevi cu tot atâtea creaţii artistice. Având în vedere măsurile impuse pe timpul pandemiei, expunerea creaţiilor se va realiza doar pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

În perioada 2-6 noiembrie a.c., un juriu format de doi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi doi profesori din Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara vor desemna câştigătorii concursului. Autorii lucrărilor clasate pe primele cinci locuri vor fi premiaţi cu diplome şi sume în bani (Locul I – 500 lei, Locul II – 300 lei, Locul III – 200 lei, Mențiunea I – 100 lei, Mențiunea a II-a – 100 lei).

După finalizarea concursului, lucrările vor fi expuse permanent la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, care din acest an se află în Deva, strada Titu Maiorescu nr. 30.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *