Conducta de alimentare cu apă Deva – Mintia, scoasă la vânzare

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara scoate la vânzare conducta de alimentare cu apă pe rețeaua Deva – Mintia. Comitetul creditorilor a aprobat vânzarea conductei, în condițiile ofertei Apa Prod SA.

Termoentrala Minitia, scoasă din uz de aproape un an de zile, este propusă la vânzare de statul român. Preţul de pornire este de 91,2 milioane de euro, fără TVA. În cazul în care nu va fi vândută, licitaţia va fi reluată în 29 iulie, 12 august, 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ, spun autoritățile.

Condiţiile de valorificare a acestui activ au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul şedinţei convocată de administratorul judiciar la data de 20 mai 2022.

„Printre condiţiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026. În comunicatul transmis de administratorul judiciar se arată că prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi şi Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmăreşte trecerea de la producţia de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile”, a informat Prefectura Hunedoara. Termocentrala Mintia este compusă din terenuri (3.297.807 mp) şi construcţii, precum şi din bunurile mobile şi echipamentele aferente.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.