Consiliul Local Petroșani îi retrage titlul de cetățean de onoare Prințului Paul al României

Consiliul Local al municipiului Petroșani a decis să îi retragă titlul de cetățean de onoare Prințului Paul al României. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, este inițiatorul proiectului de hotărâre. Decizia vine în contextul în care Prințul Paul al României a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa. După emiterea sentinței, Prințul Paul al României a fugit din țară, iar acum este dat în urmărire internațională.

„Având în vedere faptul că Prințul Paul Philippe al României a fost condamnat prin sentință definitivă și irevocabilă la pedeapsa privativă de libertate pentru săvârșirea unor fapte penale se impune retragerea titlului de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani Alteței Sale Regale Prințul Paul Philippe al României”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Prințul Paul a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni cu executare în dosarul retrocedării ilegale a zeci de hectare din cadrul Fermei Băneasa.

În anul 2012, în baza unei hotărâri de Consiliu Local al municipiului Petroșani s-a decis conferirea titlului de „Cetățean de onoare”, al municipiului Petroșani, pentru întreaga sa activitate dedicată susţinerii dezvoltării societăţii din România, pe toate planurile şi a păstrării valorilor româneşti, precum şi pentru promovarea constantă a imaginii pozitive a României peste hotare.

 

Colaborator

foto: Clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *