Contract cu finanțare europeană semnat de autoritățile din Deva pentru infrastructura școlară

ADR Vest și Primăria Municipiului Deva au semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea, modernizarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” – locaţia din strada Scărişoara, nr. 4 (şcoala generală)”.

Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea clădirilor în care funcţionează unitatea de învăţământ primar şi gimnazial din cadrul Colegiului Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” din Deva: școala (P+2, 1.049 mp), sala de sport (P, 178 mp), atelierul-școală (P, 170 mp) și vestiarul, refacerea aleilor din incintă și a zonei verzi, a împrejmuirii și a rețelelor edilitare.

Totodată, sunt prevăzute achiziția de dotări specifice pentru școală (mobilier, echipamente IT, bănci de exterior, coşuri de gunoi, rastel biciclete, etc.) și echiparea corespunzătoare a sălii de sport și a vestiarului.

Valoarea totală a investiției este de 11.150.427,86 lei, din care 10.927.419,30 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Perioada de implementare este de 41 de luni. Aproape 480 de elevi se vor bucura de infrastructura școlară modernizată.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *