Prefectura Județului Hunedoara: Parteneriate și proiecte pentru copiii din Centrele de Plasament și pentru copii refugiați din Ucraina

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, i-a primit astăzi pe reprezentanții „Lions Club Deva Sarmizegetusa” și pe partenerii lor din Anglia, „New Century Lions Club of East Anglia and District 105EA”, pentru a discuta despre proiectul comun al acestor două organizații înfrățite, privind activitățile de vacanță organizate pentru copiii din Centrele de Plasament și pentru copii refugiați din Ucraina.

Cei doi coordonatori ai proiectului, Marin Florin Ilieș – Lions Club Deva Sarmizegetusa și Chris Hibbert – Președintele „New Century Lions Club of East Anglia” au prezentat programul special de excursii și vizite ale copiilor, care vor avea loc la Dinosaur World Transilvania, stațiunea Parâng, Arsenal Park Transilvania – Orăștie sau Poiana Răchițelii din comuna Cerbăl.

Acțiunile din perioada 9 – 15 august fac parte dintr-un proiect mai amplu, denumit„ Romanian Pride”, colaborarea dintre Cluburile „Lions” hunedorene și cea din Anglia începând în urmă cu aproape 20 de ani.

Prefectul Călin Petru Marian i-a felicitat pe organizatori pentru tot ce fac în această perioadă pentru ca micuții aflați într-o situație dificilă să aibă parte de bucuriile copilăriei. Totodată, i-a asigurat de tot sprijinul pentru ca acțiunile lor pentru copii să aibă succes.

Se vor bucura de excursii și de diferite activități specifice copilăriei, copii din Centrul social multifuncțional Săulești, Rețeaua de case familiale Orăștie, Vulcan și Brad precum și copii refugiați din Ucraina, aflați în Certeju de Sus, dar și tineri „Special Olympics”.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *