Copiii cu dizabilități au vopsit ouă

În aşteptarea sărbătorilor Pascale aproape 100 de copii ai Casei Pollicino au ajutat la vopsirea ouălor. Cu veselie, glasuri cristaline şi nerăbdare, cei mici abia au aşteptat momentul în care au scufundat ouăle în vopsea. La Casa Pollicino a devenit o tradiţie vopsirea ouălor înaintea sărbătorilor Pascale.

“În așteptarea marelui praznic al ortodoxiei, așa cum se cuvine, de 10 ani, de când Casa Pollicino există, în săptămâna mare obișnuim să ne pregătim pentru întâmpinarea Învierii Mântuitorului. Astăzi, este ziua în care Casa Pollicino, împreună cu copiii, colorează ouăle și începem să ne pregătim temeinic pentru marea sărbătoare”,  a spus Florentina Presecan, directorul Casei Pollicino.

Alături de copii s-a aflat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cel care în fiecare an participă la acest eveniment.

“Suntem, din nou, la Pollicino, unde în fiecare an vin cu mare drag la astfel de momente. Astăzi se vopsesc ouăle și alături de cei mici facem această operațiune destul de complicată, dar e o mare bucurie să fim împreună și cu această ocazie”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acțiunea este una simplă, dar care îi ajută pe toți copiii să socializeze. Toți au avut de caștigat câte ceva și fiecare va avea acasă un ou pictat de el, așa cum s-a priceput. La Casa Pollicino sunt copii cu diverse dizabilități.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *