Copiii din România sunt preocupaţi de schimbările climatice

Copiii cu vârste între 6 şi 12 ani din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa sunt preocupaţi de schimbările climatice şi de sănătatea planetei, arată rezultatele unei cercetări prezentate miercuri de Cartoon Network.

Din numărul total de respondenţi, 91% sunt preocupaţi de schimbările climatice şi asociază fenomenul cu sentimente negative precum frică, supărare şi îngrijorare. Schimbările climatice sunt la fel de alarmante şi pentru copiii din România, 98% dintre aceştia asociind fenomenul cu stări negative.

Dintre cei 200 de copii români care au participat la sondaj,  90% sunt gata să lupte împotriva schimbărilor climatice, dar au nevoie de mai multe cunoştinţe şi oportunităţi şi, totodată, se simt responsabili pentru îngrijirea mediului. Întrebaţi cine îi inspiră cel mai mult să-şi dorească să contribuie la combaterea schimbărilor climatice, 70% dintre copiii români chestionaţi au nominalizat „mama” drept cel mai mare erou al lor care îi poate sprijini în combaterea schimbărilor climatice. „Tata” şi „profesorii” au fost, de asemenea, menţionaţi ca modele de urmat.

În ţări precum Republica Cehă şi Polonia, 87%, respectiv 88% dintre copii au declarat că sunt la curent cu provocările schimbărilor climatice şi se simt îngrijoraţi, speriaţi şi trişti. În acelaşi timp, 84% dintre copiii din Polonia susţin că sunt pregătiţi să lupte împotriva problemelor de mediu, spre deosebire de Republica Cehă, unde doar 49% dintre copii sunt dispuşi să îşi asume misiunea aceasta. Mama este sursa de inspiraţie când vine vorba de protejarea mediului pentru mai bine de 60% dintre copiii atât din Cehia, cât şi din Polonia, un rol la fel de important avându-l şi tatăl sau educatorii.

Aproape toţi copiii care au răspuns la sondaj din cele trei ţări susţin că au participat activ la cel puţin o activitate de protejare a mediului.

Studiul a fost realizat în treisprezece ţări din EMEA: Germania, Franţa, Italia, Polonia, EAU, Belgia, Ţările de Jos, Luxemburg, Marea Britanie, Africa de Sud, România, Turcia şi Republica Cehă.

WarnerMedia, care deţine între altele Cartoon Network, a comandat sondajul online reprezentativ la nivel naţional între 4.124 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani din 13 ţări din regiunea EMEA, realizat în intervalul 28 mai – 11 iunie 2021.

Studiul face parte din campania de conştientizare a schimbărilor climatice „Campionii Climei”, lansată în toată EMEA la 1 iunie 2021, şi care se desfăşoară în mai multe state şi în mai multe limbi. Iniţiativa dezvoltată în parteneriat cu WWF îşi propune să încurajeze copiii să rezolve mici provocări zilnice, care reprezintă o diferenţă semnificativă pentru sănătatea planetei noastre.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.