Angajări în minerit

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că sute de persoane vor fi angajate în sectorul minier. Măsura vine ca urmare a problemelor cu care se confruntă întreaga Europă din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o veste bună pentru aceşti oameni, care au suferit”, a afirmat Florin Cîţu la Senat, potrivit Agerpres.

La nivelul Comisiei Europene se lucrează și la un document privind continuarea activității miniere. Frans Timmermans a precizat că statele europene trebuie să aibă posibilitatea de a exploata în continuare cărbunele pentru a asigura independența energetică.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *