O mamă cu doi copii, refugiată din Ucraina, ajutată de polițiștii hunedoreni

Polițiștii deveni au intervenit în sprijinul unei femei refugiate din Ucraina, care se afla în dificultate, alături de cei doi copii ai săi

 

La data de 08 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică și cei ai Biroului Rutier Deva au depistat, pe raza municipiului Deva, un autoturism în care se aflau o femeie și doi copii (în vârstă de 5 și de 7 ani). Autoturismul, condus de o femeie de cetățenie ucraineană, era oprit  pe Calea Zarandului, bateria mașinii fiind complet descărcată, motiv pentru care femeia era nevoită să staționeze.

Întrebată unde dorește să ajungă, femeia le-a relatat polițiștilor  faptul că este pe drum de aproximativ două zile, fiind nevoită să fugă din calea bombardamentelor și dorește să ajungă în Budapesta.

Polițiștii s-au mobilizat foarte repede și au adus o platformă care a ridicat autoturismul  și l-a dus în parcarea unui supermarket din Deva, unde există o stație de încărcare  electrică, iar femeia și cei doi copii ai săi au fost transportați cu autospeciala poliției până la parcarea în cauză.

Având în vedere faptul că bateriile autoturismul erau complet  descărcate, nu s-a reușit încărcarea acestora cu adaptorul original. Cu sprijinul unui specialist, polițiștii au găsit o metodă de a încarca una din bateriile autoturismului prin conectarea la sistemul electric al autospecialei poliției, iar după aproximativ două ore, bateriile autoturismului femeii au fost încărcate complet cu ajutorul stației de încărcare.

După încheierea operațiunii, femeia și cei doi copii au fost cazați la un hotel din municipiul Deva, urmând ca în această dimineață să își continue călătoria spre Budapesta.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *