Cum explică Ministerul Sănătății carantinarea nevaccinaților care intră în țară

Ministerul Sănătăţii explică, duminică, motivele pentru care autorităţile române au decis plasarea în carantină a persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID şi care nici nu au trecut prin această boală în ultima jumătate de an. Potrivit oficialilor ministerului, efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptome specifice bolii

„Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut Covid-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii, constă din lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă. O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19. La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar ca un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent”, informează Ministerul Sănătăţii duminică după amiază, într-un comunicat dat publicităţii în contextul discuţiilor din spațiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România, fiind nevaccinate sau fără să fi trecut prin COVID-19.
Conform oficialilor ministerului, chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care aceştia o au deja face ca organismul lor să se apere eficient iar contagiozitatea lor să fie redusă, fapt care nu este valabil în cazul persoanelor total neprotejate.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *