Cum funcționează 112 în județul Hunedoara?

Județul Hunedoara este printre puținele județe din țară, unde Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CJMSU) are în componență reprezentanți ai tuturor serviciilor de profil.

La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara (I.P.J.) a avut loc o ședință de lucru pentru analizarea modului de intervenție la evenimente, soluționarea acestora și procedurile de lucru în situația semnalărilor de persoane dispărute prin intermediul Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU 112).

“Ședința a avut și o componentă de instruire interactivă, fiind prezentate aspecte tehnice și practice privind modul de preluare a apelurilor. Totodată s-a pus accent pe modalitatea de intervenție a polițiștilor în situația semnalării disparițiilor sau a răpirilor de minori. Au fost punctate și problemele întâmpinate la nivelul subunităților de poliție, contextualizate de intervenția la apelurile semnalate prin intermediul SNUAU 112. Pentru intervenția și soluționarea cu celeritate a evenimentelor s-a pus accent pe cooperarea interinstituțională, marcată îndeosebi prin funcționarea instituțiilor cu responsabilitate în domeniu în Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CJMSU) care este operaționalizat la nivelul județului Hunedoara”, arată Prefectura Hunedoara.

Analiza vine în contextul problemelor grave înregistrate la Caracal.

“CJMSU Hunedoara este printre puținele dispecerate din țară care are în componența sa reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Serviciului Județean de Ambulanță, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului Public Salvamont”, mai arată Prefectura Hunedoara.

Prefectul a solicitat IPJ Hunedoara înaintarea unui raport cu privire la vulnerabilitățile din domeniul ordinii publice, nivelul infracționalității în județul nostru, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, principalele riscuri la adresa cetățenilor, precum și problemele funcționale cu care se confruntă la nivelul instituției. A solicitat, de asemenea, ca acest raport să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *