Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva, cu fonduri europene, avansează în ritm susținut

De la ultima vizită pe șantier a echipei de implementare a proiectului, la corpul de clădire pentru învățământul primar a fost realizată structura de lemn a acoperișului și a fost montată folia anticondens. Urmează montajul învelitorii care va fi realizată din țiglă metalică.

Tot la acest corp de clădire au fost realizate și montate balustradele metalice de pe cele două scări de acces până la etajul II și instalația de semnalizare la incendiu.

În interior a început montajul parchetului din lemn triplustratificat în sălile de clasă și urmează montajul lambriurilor din lemn și a covorului PVC (tarkett) pe holuri și pe casa scării.

La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost realizate instalațiile sanitare (canalizare, țevile de apă etc.), au fost montate ușile interioare din PVC, ușile exterioare din aluminiu cu geam termopan triplu la intrările în clădire. Se lucrează la partea de termoficare, la instalațiile electrice, semnalizare incendiu, acces control, securitate antiefracție, BMS, la finisaje (tavane casetate din gips carton, glet, zugrăveli lavabile) etc.

 

Scopul final al acestui proiect pe fonduri europene este reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice specifice învăţământului din ciclul primar și gimnazial.

 

Pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” se investesc aproximativ 4,3 milioane euro, bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Încă 350.000 euro sunt alocați de la bugetul local pentru dotarea școlii cu infrastructura educaţională necesară: calculatoare, table interactive, sisteme de sonorizare şi proiecţie video etc.

 

Modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva, cu fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local este o priroritate a administrației publice locale.

 

Elevii și cadrele didactice merită să beneficieze de standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

#LucrămPentruDeveni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *