Cum să trecem mai ușor peste zilele caniculare

Oboseală, stare de slăbiciune, amețeli sunt doar câteva stări de disconfort care ne dău peste cap tonusul în aceste zile toride de vară. Ca să facem față și să depășim cu bine aceste situații, specialiștii ne recomandă în primul rând dușurile dese cu apă caldă spre fierbinte, pe motiv că după ce ieșim din dușul cu apă caldă, organismul nostru întâlnește aerul mai rece, iar diferența de temperatură duce la scăderea temperaturii corporale ceea ce conferă o stare de calmare și liniștire.

Acasă, țineți ferestrele închise până seara, trageți draperiile și folosiți un ventilator sau un aer condiționat pentru a vă răcori, dar feriți-vă  să stați pe direcția în care este orientat aparatul pentru că puteți să vă alegeți cu răceală, nevralgii, junghiuri intercostale sau chiar afecțiuni mai grave precum otita sau pneumonii.

Consumați multă apă dacă se poate chiar până la 4 litri, sucuri de fructe, supe de legume și consumați înghețată pe bază de apă. Evitați aragazul! În locul preparatelor fierbinți, optați pentru consumul salatelor.

Acoperiți-vă capul cu o pălărioară, folosiți un evantai și purtați haine deschise la culoare, din fibre naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *