Ce planuri există pentru termocentrala Mintia?

Ministerul Energiei, în calitate de titular al „Strategiei Energetice a României 2019 – 2030, cu perspectiva anului 2050”, anunţă publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de strategie, finalizarea raportului de mediu și a studiului de evaluare adecvată și organizarea dezbaterii publice a acestor documente. Cărbunele ocupă un rol marginal în documentul postat pe site-ul Ministerului Energiei.

În schimb, se reia discuția despre “realizarea unui grup energetic nou 400 MW CCGT pe gaz cu funcțiune flexibilă Mintia amplasat în localitatea Mintia, în partea de vest a orașului Deva, județul Hunedoara, regiunea de dezvoltare Vest”.

“Acest obiectiv vizează amplasamentul existent și trecerea celor două grupuri funcționale de pe cărbune pe gaz. Principalul avantaj al obiectivului este reducerea evidentă a cantităților de emisii poluante, în special a particulelor în suspensie (PM10 și PM2.5). Amplasamentul este localizat la o distanță mai mică de 1 km față de situl ROSCI0373 Râul Mureș între Brănișca și Ilia”, arată documentul Ministerului Energiei.

Ministerul Energiei așteaptă opinii legate de document până în luna octombrie a acestui an.

Documentele pot fi consultate AICI

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *