Cum vor fi recuperate întârzierile de pe A1

Ministerul Transporturilor a anunțat că implementarea proiectului referitor la secțiunea Margina Holdea din autostrada Lugoj Deva, Lotul 2, între kilometrii 27+620 și 56+220, a suferit întârzieri din cauza modificărilor solicitate prin acordul de mediu. Aceste modificări, caracterizate prin complexitate deosebită, nu au putut fi realizate în cadrul contractului inițial.

Pentru a continua implementarea proiectului, a fost necesară demararea unei proceduri de achiziție separate, conform legislației aplicabile în domeniul achizițiilor publice. Ministerul Transporturilor asigură că a existat o comunicare constantă și eficientă cu antreprenorul, atât prin intermediul ședințelor de progres prevăzute contractual, cât și prin organizarea întâlnirilor de lucru atunci când au fost semnalate posibile probleme.

De asemenea, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR-S.A.) monitorizează îndeaproape respectarea prevederilor contractuale și a programului de execuție. Această abordare are ca scop asigurarea unei mobilizări corespunzătoare a antreprenorului, în concordanță cu termenele asumate.

Ministerul Transporturilor subliniază angajamentul său pentru finalizarea în timp util a proiectului și continuarea eforturilor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în beneficiul cetățenilor și al economiei naționale.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *