Cursuri de pregătire suplimentară pentru studenți

Studenții Universității din Petroșani care nu au promovat toate examene mai au o șansă în luna septembrie. În prima lună de toamnă debutează sesiunea de restanțe. Au posibilitatea de a susține examenele și studenții din anii terminali, care tot luna aceasta vor avea examenul de diplomă.

“Sesiunea de restanțe este foarte importantă atât pentru studenți cât și pentru noi. Această sesiune are tocmai ca scop promovarea examenelor restante în așa fel încât pierderile la anul I să fie cât mai mici. Am încercat printr-un proiect Rose și prin alte metode să facem niște cursuri de pregătire specială la matematică cu studenții de anul I astfel încât să recupereze lacunele pe care unii dintre ei le au din liceu și cu ajutorul acestor cursuri și cu faptul că studenții s-au obișnuit deja cu promovarea unor examene și cu ideea de a acumula cunoștințe multe într-o perioadă scurtă, să avem rezultate mai bune ca în anii precedenți. În anii terminali avem un număr nu foarte mare de studenți care mai au câte unu sau două examene de promovat iar pentru ei avem o sesiune de o săptămână din data de 3 până în 9 septembrie care este mai redusă față de căt au ceilalți ani de studiu iar după să se poată înscrie pentru susținerea proiectului de diplomă”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Pentru studenții din anii terminali, urmează în a doua săptămână a lunii septembrie și o sesiune pentru susținerea examenului de licență.

“Avem o sesiune pentru susținerea proiectelor de licență in perioada 16-17 septembrie iar noi le oferim această sesiune de restanțe ca după din data de 10 să se poată înscrie la licență. Pentru cei care din anumite motive nu au promovat mai avem și sesiunea din iarnă dar pentru acest lucru vor trebui să promoveze examenele cu ceilalți studenți astfel încât până la începutul lunii octombrie să promoveze toate examenele urmând ca în februarie să susțină doar proiectul de diplomă”, a mai spus sursa citată.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *