Cursurile de apă unde s-au produs inundații, verificate de comisii mixte

Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au efectuat verificări pe mai multe cursuri de apă din județ. Acțiunile au avut loc cu participarea reprezentanților Apelor Române și ai Gărzii Forestiere.

„În conformitate cu prevederile Ordinului Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, în perioada 10.05.2021 – 04.06.2021, comisia constituită la nivelul Județului Hunedoara, alcătuită din reprezentanți ai A.N. Apele Române, Gărzii Naționale de Mediu și ai Gărzii Forestiere vor efectua acțiuni de control pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari pe teritoriul judeţului Hunedoara. Aceste acțiuni de control vor viza în principal zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în cursul anului 2020”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

În cadrul acțiunilor a fost verificată Comuna Mărtinești, unde nu s-au constatat depozitări de deșeuri pe maluri și în albiile cursurilor de apă, dar s-au identificat mici obturări cu aluviuni ale unor secțiuni de scurgere a apelor, pentru care s-au impus măsuri de remediere.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *