CUTREMUR în Ischia (Italia): o femeie a murit, 20 de persoane au fost rănite uşor, alte 7 sunt date dispărute

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a zguduit luni noaptea Ischia, cel puţin o peroană fiind ucisă, alte 20 rănite uşor, iar şapte sunt dispărute şi mai multe clădiri s-au prăbuşit.

Ischia este o insulă a Italiei din Marea Tireniană, în Golful Napoli, la aproximativ 30 de kilometri de Napoli. Insula este foarte populată în această perioadă, iar atât turiştii, cât şi localnicii au fugit speriaţi pe străzi. Cea mai afectată zonă este Casamicciola, situată în partea nordică a insulei, anunţă The Guardian.

Conform imaginilor difuzaate de televiziuni, aproximativ şase clădiri şi o biserică s-au prăbuşit în urma cutremurului.

De asemenea, cel puţin un hotel şi o parte a unui spital au fost evacuate.

Un medic de la spitalul local a declarat că cel puţin 20 de persoane au fost tratate pentru răni minore, iar situaţia este calmă şi se află sub control.

Presa a relatat că o femeie ar fi murit lovită de molozul provenit de la o biserică.

Serviciile de urgenţă, aflate deja pe insulă pentru a stinge incendiile de păduri care au afectat sudul Italiei, verifică starea clădirilor.

Televiziunile relatează că imobilele prăbuşite par să fi fost locuite şi că mai multe persoane ar fi prinse între dărâmături.

Postul de informaţii Rai News 24 a difuzat imagini cu persoane aflate în concediu, în apropiere de maşinile lor, pline de valize. Altele stăteau pe bănci publice sau în grădinile caselor.

Potrivit presei italiene, multe maşini aşteptau, în portul de pe Ischia, să se îmbarce şi să ajungă la Napoli cât mai repede. Un feribot a plecat către ora locală 2.30 (3.30, ora României), iar altul două ore mai târziu.

Echipe de pompieri au fost mobilizate, din mai multe regiuni, pentru a fi operaţionale rapid, a precizat pentru presă prefectul Bruno Frattasi, în subordinea căruia se află pompierii. Între ele se aflau şi două unităţi specializate în căutări sub dărâmături.

Ambasada României în Italia a contactat serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a verifica dacă sunt români afectaţi în urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost înfiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar, fiind puse la dispoziţie şi numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.

Ambasada pune la dispoziţie numărul de urgenţă al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României în Italia, apelabil non stop: +39 345 147 39 35 (apelabil non-stop), precum şi un număr de contact de la Protecţia Civilă  – 800840840.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *