Dacă un pacient asimptomatic, aflat sub monitorizarea medicului de familie, va prezenta simptome, sunt anunţate DSP şi DSU

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că dacă un pacient asimptomatic, aflat la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, începe să prezinte simptome de COVID-19, atunci vor fi anunţate Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie realizată o evaluare medicală a acestuia.

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Constanţa, că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.
„Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi ca şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi ca şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru. Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.
Întrebat ce face un medic de familie, atunci când un pacient cu probleme oncologice sau cardiologice, care este asimptomatic, începe să prezinte simptome de COVID-19, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie. În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa”.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *