DEVA: Vigilenţa i-a salvat economiile de o viaţă.

 Poliţiştii deveni sunt pe urmele unor indivizi care au încercat să obţină de la o persoană în vârstă 10.000 de euro pentru o presupusă intervenţie chirurgicală urgentă

În data de 20.10.2017, în jurul orei 23:45, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, la ora 23:30, mama sa, în vârstă de 70 de ani, din Deva, a fost apelată pe telefonul fix de femeie, care i-a lăsat impresia că ar fi fiica sa, care i-a  spus că ar fi fost implicată într-un accident rutier.

Ulterior, discuția a fost transferată la un bărbat, care s-a recomandat a fi „doctor”, care i-a spus că pentru operația fiicei sale are nevoie urgent de 10.000 de lei. Persoana vătămată și-a dat seama imediat că este victima unei tentative de înșelăciune și l-a contactat telefonic pe fiul său, care a solicitat sprijinul poliţiştilor în vederea identificării prezumtivilor autori ai faptei.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

 

Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *