Devorat de câini. Oamenii din Hunedoara sunt speriați

Cadavrul unui bărbat a fost mâncat pur si simplu de câini! S-a întâmplat luni la Hunedoara. Oamenii care stau în zona Valea Seacă au văzut patrupedele că trag de o bucată mare de carne.  Când s-au apropiat, s-au îngrozit văzând  că era vorba de rămăşiţele unui vecin. Au alertat rapid autorităţile.

„Avea de pe un piciorul stâng carnea mâncată de tot, altul era doar început, din mâini rămăseseră doar oasele, avea gâtul tot rupt, burta era spartă şi maţele împrăştiate, iar pieptul era sfâşiat, se vedeau coastele. I-au scos cumva tenişii,   i-au rupt şi hainele de pe el, erau tot împrăştiate pe aici. Am văzut aşa cu colţul ochiului, că mi-a fost rău”, povesteşte una dintre vecinele bărbatului.

Femeia arată cu mâna semicercul larg, de câţiva metri, unde iarba se vede tăvălită şi înroşită de urmele de sânge. Toată grozăvia s-a petrecut pe pajiştea din spatele grădinilor ridicate lângă blocurile turn din Micro 7, la doar câţiva metri de căsuţele improvizate.

„Bărbatul a murit în urma unui infarct”, confirmă şeful SJML, dr. Dan Mărculescu. Bărbatul s-a prăbuşit pe păşune unde l-au găsit haitele de câini. Bărbatul de 53 de ani stătea într-o căsuţă la marginea Hunedoarei. Era divorţat şi locuia singur după ce a murit mama sa, în urmă cu trei ani. Şi-a ridicat o căsuţă mică şi avea grijă de o grădiniţă.

Vecinii spun că nu au avut niciodată probleme cu omul, care se mai întoarcea acasă câteodată băut. L-au tot avertizat pe Pavel să-şi ia o bâtă când trece prin zonă. ”Săptămâna trecută au sărit şi la mine, să mă rupă nu alta, am avut noroc că a sărit câinele vecinului. De atunci nu mai ies din casă fără o bâtă mare. Îi tot ziceam când venea la noi, că de aici îşi lua apă: „Ia, mă, Pavele o bâtă la tine când vii către casă, să nu te mânce ăştia!” Şi uite că-l mâncară! Ce sfârşit a avut bietul Pavel!”, se jeleşte Viorica Miclăoni.

Oamenii de la periferia municipiului Hunedoara sunt îngroziţi de câinii de aici. Nici unul nu mai iese din curte acum, fără bâtă, de teama lor. Spun că sunt mai bine de 30 de exemplare mari care sar să te rupă când te apropii de această zonă.

„Azi dimineaţă am ieşit cu biciul la ei că se luaseră şi săriseră pe vacă. Nu mai putem de răul lor! Şi nu sunt câini din ăştia comunitari, sunt câinii unor oameni care au grădini aici. Şi-au adus câini la pază, ăştia s-au înmulţit şi nu le prea dau de mâncare şi apă. Îşi fac rost de mâncare cum pot. Anul trecut au mâncat şi ţapul vecinilor”, povesteşte femeia.

Un alt hunedorean cu grădină în zonă poartă şi el ditamai bâta când iese către oraş: „Nu mai poţi, nu mai poţi de ei. Eu îs bărbat mare dar tot mi-e frică de ei când vin atâţia! Cu bâta reuşeşti să te fereşti, să-i ţii departe.”

Specialiştii în creşterea câinilor spun că, odată părăsite, aceste patrupede sunt chiar mai periculoase decât sălbăticiunile. „Sunt mult mai periculoase tocmai pentru că nu se tem de oameni precum fiarele sălbatice care evită omul. Sunt rare cazurile în care câinii sar şi omoară oameni, mai mulţi mor în accidente într-o săptămână decât cei ucişi de câini în câţiva ani. Acum însă este foarte cald şi temperaturile ridicate degradează urgent alimentele pe care ei de obicei le iau din tomberoane. Îşi caută alte surse de hrană şi la Hunedoara au dat peste acest bărbat. Se ştie că, de fapt, câinilor nu le place carnea de om pentru că este o carne dulce şi ei preferă alt soi de carne. Se mai întâmplă – se ştie că, în condiţii extreme şi oamenii mănâncă din cadavre pentru a supravieţui”, spune Willi Landt, preşedinte la Clubul de Dresaj Canin România.

Oamenii legii au deschis un dosar penal şi urmează să stabilească exact împrejurările în care a murit bărbatul.

Laura OANĂ

citește și:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.