SCANDAL: Instanţa obligă PSRo să-i ţină în partid pe „consilierii trădători”!

Răzvan Mareş reclamă abuzul judecătorului

Florin Mureşan și Ioan David (foto), consilierii locali PSRo Deva excluşi pe motiv de „trădare”, au obţinut în instanţă dreptul de a rămâne în partid până la soluţionarea definitivă a cauzei în instanţă – proces ce ar putea să durezi luni multe de acum înainte. Răzvan Mareş, preşedintele organizaţiei judeţene PSRo Hunedoara, contestă soluţia judecătorului şi-l acuză pe magistrat de părtinire, fiindcă – susţine Mareş – nu i-a oferit dreptul la apărare. Preşedintele PSRo Hunedoara zice că-l va reclama pe magistrat la Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM).

Cu politica la Tribunal

Scandalul din PSRo Hunedoara s-a mutat de la Consiliul Local Deva în instanţă, la Tribunalul Hunedoara. Reamintim faptul că Ioan David şi Forin Mureşean au fost excluşi din PSRo, fiind consideraţi trădători. Se întâmpla în aprilie, după ce a fost încarcerat fostul primar Mircia Muntean, atunci când aleşii Devei aveau de ales între viceprimarii Răzvan Mareş (PSRo) şi Ovidiu Moş (PSD) pe cel care să preia atribuţiunile de primar până ce vor fi organizate alegeri anticipate. Răzvan Mareş, preşedintele organizaţiei judeţene PSRo Hunedoara, declara la vremea respectivă că Ioan David şi Florin Mureşan au votat pentru Ovidiu Moş, motiv pentru care cei doi au fost excluşi din partid. Decizia partidului a fost înaintată prefectului Tiberiu Flaviu Kiszely, insă ordinul a fost emis abia spre sfârşitul lunii iulie. Consilierii locali PSRo Deva Ioan David şi Florin Mureşan au contestat decizia  în instanţă, iar procesul este pe rol la Tribunalul Hunedoara.

Instanţa îi ţine în partid pe „trădători”

În paralel cei doi au deschis o altă acţiune prin care cereau suspendarea excluderii până ce instanţele de judecată se vor pronunţa definitiv asupra temeiniciei deciziilor luate de conducerea PSRo Hunedoara. La data de 11 august 20017, un magistrat de contencios administrativ le-a dat câştig de cauză celor doi contestatari. Iată cum sună soluţia pe scurt: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Organizaţiei Municipale Deva a Partidului Social Românesc. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare. Admite cererea formulată şi precizată de reclamanţii David Ioan şi Mureşan Gheorghe Florin în contradictoriu cu pârâţii Organizaţia Municipală Deva a Partidului Românesc, Partidul Social Românesc cu sediul în Bucureşti şi Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Românesc şi în consecinţă: Dispune suspendarea executării actelor de excludere din partid a reclamanţilor emise de Organizaţia Municipală Deva a Partidului Social Românesc şi Organizaţia Judeţeană Hunedoara a Partidului Social Românesc, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.2761/97/2017”. Aşadar, David şi Mureşan rămân în partid – şi implicit în Consiliul Local Deva – până se termină procesul, care poate dura şi un an.

Judecător acuzat de părtinire

Răzvan Mareş, preşedintele PSRo Hunedoara (foto), susţine că n-a avut parte de un proces echitabil. „E pentru prima oară, cred, în România când un magistrat refuză dreptul la apărare, mie mi s-a refuzat dreptul la apărare. Instanţa ne-a comunicat telefonic, prin consilierul local Daniel Constantin Munteanu, cu o zi înainte de proces, că avem termen de judecată. M-am prezentat în sala de tribunal şi am întrebat pentru ce-s chemat. Am cerut un termen de o zi să studiez documentele şi să-mi angajez avocat, dar mi s-a refuzat dreptul constituţional la apărare”, spune Mareş. Preşedintele PSRo Hunedoara aşteaptă motivarea soluţiei, după care spune că-l va reclama pe magistrat la Inspecţia Judiciară din cadrul CSM.

Marcel BOT

 

2 comentarii la „SCANDAL: Instanţa obligă PSRo să-i ţină în partid pe „consilierii trădători”!

  • 17 august 2017 la 14:09
    Permalink

    Din asta trebuie sa intelegem ca instanta e ok doar daca sustine adevarul acestui frustrat,altfel facem reclamatii

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *