Dezvoltarea Parângului frânată de Romsilva

Dezvoltarea domeniului schiabil Parâng este îngreunată și de Romsilva, care a refuzat scoaterea din fondul forestier a 40 de hectare de teren. După un proces care a durat mai bine de 6 ani, Primăria Petroșani a pierdut definitiv procesul, astfel că acum se caută noi soluții. Suprafețele de teren vor fi scoase din fondul forestier treptat, în suprafețe mai mici.

Am avut o discuție cu ministrul Turismului. Ne-au asigurat de tot sprijinul. În momentul acesta noi suntem la faza la care măsurăm și schimbăm strategia și mergem pe etape. Nu mai mergem pe tot proiectul, să scoatem totul din fondul forestier. În prima fază, vom scoate 10 hectare. Asta înseamnă că în aprilie, după ce se duce zăpada, să putem să măsurăm. Apoi vom reface documentația și o vom depune la Romsilva, care va trebui să ne-o aprobe pentru că o facem exact cum ne cer ei. Urmează o hotărâre de Guvern și apoi urmează finanțarea”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Edilii nu cred că vor obține finanțare în acest an pentru a putea continua lucrările de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng.

“Anul acesta nu cred că vom primi finanțare pentru că eu am spus în momentul în care avem rezolvată situația terenului durează 6 luni de la momentul în care dăm comanda pentru instalațiile de transport pe cablu, pentru că nu sunt pe stoc”,  a mai spus sursa citată.

În paralel cu celelalte proceduri, autoritățile locale de la Petroșani intenționează să achiziționeze un covor rulant pentru transportul schiorilor.

“Am solicitat și am avea nevoie de finanțare și credem că ar fi oportun să cumpărăm o bandă de transport pentru copii și începători, la pârtia A sau C”,  a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng a început în urmă cu mai mulți ani, însă banii de la minister au venit cu pipeta. Undeva la 20% este gradul de realizare a lucrărilor din proiect.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.