Din șomeri, viitori antreprenori

O societate care se ocupă cu formarea profesională le oferă șomerilor petrileni posibilitatea de a deveni antreprenori. Șomerii din Petrila ar putea fi școliți pentru a-și înființa propriile afaceri sau pur și simplu pentru a se integra pe piața muncii. În orașul Petrila sunt înregistrați în evidențele AJOFM Hunedoara un număr de 321 de șomeri din care 155 sunt femei.  Pentru a reduce rata șomajului, dar și pentru a-i ajuta pe angajatori să își găsească angajați calificați, se organizează programe de formare profesională pentru ocupații căutate de către angajtori: sudor, bucătar, lăcătuș, mechanic, îngrijitor bătrâni la domiciliu, cusător din piele și înlocuitori, agent de securitate și competențe antreprenoriale.

“Programele au o consistentă parte de pregătire practică care se va desfășura la angajatorii care și-au manifestat intenția de a face angajări în perioada următoare,  iar absolvenții cursurilor vor beneficia de sprijin pentru a se angaja sau a-și înființa o societate comercială și a pregăti o cerere de finanțare în cadrul programului Start-up Nation. În timpul desfășurării cursurilor, participanții vor primi o masă, iar la absolvire o subvenție care să acopere eventualele cheltuieli ocazionate de participarea la pregătirile teoretice și practice”, arată autoritățile locale de la Petrila, care au primit o ofertă pentru calificarea șomerilor.

Potrivit AJOFM Hunedoara, rata şomajului la 31 iulie 2018 în judeţul Hunedoara a fost de 3,73% cu un număr de 6755 persoane în căutare de loc de muncă.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.