Doar doi medici acordă asistență medicală dentară în zonele rurale din județ

Județul Hunedoara se află la coada clasamentului în ceea ce privește serviciile de medicină dentară la nivel rural. Un raport al Ministerului Sănătății arată că județul Hunedoara ocupă ultimul loc. Prima poziție este ocupată de județul iași.

„Referitor la mediul rural, numărul de medici de medicină dentară aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate pentru medicină dentară, din datele existente la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate la data de 31.08.2021, la nivel național există un număr de 1234 de medici, din care 192 de medici de medicină dentară în mediul rural din raza administrativ-teritorială a județului Iași, acesta reprezentând județul cu cea mai mare pondere a acestor specialiști. La polul opus se află județul Hunedoara cu un număr de 2 medici de medicină dentară care acordă servicii medicale în ambulatoriul de specialitate pentru medicină dentară în mediul rural în baza relațiilor contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara ”, arată Ministerul Sănătății.

În total, la nivelul județului Hunedoara sunt în relație contractuală cu Casa Județeană de ASigurări de Sănătate un număr total de 34 de medici de medicină dentară, din care 32 activează în mediul urban.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *