Guvernul a discutat despre compensarea preţului la energie şi gaz

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, despre compensarea preţului la energie şi gaz, iar premierul Florin Cîţu a anunţat că aşteaptă de la ministerele de resort soluţii inclusiv pentru consumatori non-casnici.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miecuri, că s-a discutat în şedinţa de Guvern o OUG pentru compensarea preţului la energie şi gaz.

„Am mandat Ministerul Muncii, Energiei şi Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată cu soluţii pentru compensarea clienţii non-casnici, în special IMM-uri”, a declarat premierul.

„Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze (…) Sunt mai multe variante la care ne gândim. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care au crescut preţurile la energie”, a adăugat premierul.

Florin Cîţu a afirmat că există soluţii pentru compensare, existând, în proporţie de 90%, soluţiile pentru această iarnă.

Întrebat despre plafonarea preţului la gaze, premierul a precizat: ”Este important să nu distorsionăm foarte mult piaţa. Motivaţia de a investi dispare pentru companii, să vedem cum luăm decizia să fie una cât mai puţin invazivă”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *