Doi tineri din Lupeni, dintre care unul minor, cercetați de polițiști pentru furt calificat

În noaptea de 03/04.04.2020, în jurul orelor 02:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni au surprins în flagrant doi tineri (un minor în vârstă de 17 ani si un tânăr de 21 de ani), ambii din municipiul Lupeni, în timp ce încercau să părăsească un magazin din localitate, având asupra lor două sacoșe ce conțineau 148 de pachete cu țigări de diferite mărci (în valoare totala de 3.000 de lei). Polițiștii au stabilit ca tinerii au sustras țigările din magazin, după ce au pătruns în incintă prin efracție (respectiv prin spargerea unui geam). Cei doi au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Lupeni, unde în urma administrării probatoriului, s-a dispus reținerea acestora pentru o durata de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat, polițiștii au stabilit că, în cursul aceleiași nopți – în prealabil – în jurul orei 00:00, cei doi s-au deplasat în incinta E.M. Lupeni pentru a sustrage fier vechi, însă nu au reușit, întrucât în incinta acestei unități erau mai mulți mineri.

În cursul zilei de 04.04.2020, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cu propunerea de arestare preventivă pentru o durata de 30 de zile. Față de minor, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o durata de 60 de zile, în timp ce tânărul de 21 de ani a fost arestat preventiv pentru o durata de 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celor doi.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *