Ministrul Fondurilor Europene: Spitalele din rețeaua COVID-19 pot cumpăra imediat echipamentele de care au nevoie

Unitățile spitalicești au la dispoziție adresa covid19.sanatate@fonduri-ue.ro unde pot adresa orice întrebări legate de achiziții și rambursări, echipa mixtă de specialiști din Ministerul Sănătății și Ministerul Fondurilor Europene răspunzând în 24 de ore solicitărilor.

„Prioritatea este ca spitalele să își poată cumpăra imediat echipamentele de care este nevoie! Rambursarea din fonduri europene este o etapă ulterioară. Spitalele nu trebuie să aștepte publicarea Ghidului pentru că ar face un deserviciu pacienților. Achiziția este una și trebuie făcută ACUM, rambursarea este altceva, și se face în paralel fără a afecta sănătatea oamenilor, care este prioritară”, explică ministrul Marcel Boloș mecanismul prin care spitalele sunt ajutate să își cumpere dotările necesare pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Detalii privind justificarea costurilor de achiziție, regulile de transparență a procedurii de achiziție în situații de urgență, regulile de înregistrare în patrimoniu a echipamentelor și mecanismul de decontare se regăsesc în Scrisoarea comună a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, publicată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *