Donație de echipamente medicale, din partea orașului chinez înfrățit cu municipiul Deva

Astăzi, 06 iunie 2020, a sosit la Deva donația din partea Primăriei Orașului Yancheng, respectiv 50.000 de măști faciale de unică folosință și 200 de combinezoane de protecție, echipamente destinate luptei împotriva virusului SARS – CoV-2.

După primul contact oficial între cele două localități înfrățite, respectiv conferința online din 23 martie 2020 la care au participat echipe de cadre medicale din Deva și Hunedoara și specialiștii medicali de la Spitalul Popular Nr. 1 din Yancheng, comunicările între părți au continuat cu schimburi de experiențe și informații specifice pandemiei COVID-19.

Demersurile actualei cooperări între cele două municipalități au beneficiat și de sprijinul Asociației Uniunea Română a Chinezilor din Provincia Jiangsu, reprezentată de președintele Mihai-Zhang Jianjun, deasemenea și consilier prezidențial al Camerei de Comerț și Industrie România-China.

Actul de înfrățire dintre municipiul Deva și orașul Yancheng a fost semnat în anul 1998. Administrația locală condusă de Primarul Nicolae-Florin Oancea a reactivat înfrățirea cu orașul Yancheng, în luna ianuarie 2019, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, al  Camerei de Comerț și Industrie România-China și prin demersurile Serviciului Investitori, Relații Externe din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

 Serviciul investitori, relații externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.