Dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, în urma scandalului de la Hunedoara

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat că, în urma scandalului din cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara, în total, 9 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri, fiind deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Echipaje de ordine publică au rămas în continuare în zonă, dar nu s-au mai înregistrat incidente.

Monica Dajbog s-a referit, duminică, într-o declaraţie de presă, la scandalul din cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara.

Aceasta a explicat că, în timpul misiunii de patrulare, echipajul de ordine publică a legitimat un bărbat băut, fără documentele prevăzute de lege şi care era recalcitrant.

”Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente, de către rude şi cunoscuţi ai bărbatului legitimat. După identificarea persoanelor participante la agresiune, 9 persoane au fost rdicate de poliţişti şi conduse la sediul Poliţiei pentru audieri”, a declarat Dajbog.

Potrivit acesteia, în cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

”Patru dintre bărbații conduși ieri la sediul Poliției Municipiului Hunedoara au fost reținuți preventiv, în urmă cu puțin timp. Acestia urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Totodată, pentru nerespecatrea prevederilor ordonanțelor militare, cu privire la incidentul de ieri, până in prezent polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei. Ancheta va continua in acest caz, in vederea luării de măsuri legale față de toți cei implicați (in urma analizării imaginilor video urmează a fi aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea ordonanțelor militare față de toți cei care nu si-au justificat prezența la locul incidentului). Dispozitive de ordine publică, constituite din polițiști si jandarmi, sunt prezente in continuare in zona, nemaifiind inregistrate constatate încălcării ale legii”, a comunicat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Incidentul de sâmbătă seară a fost filmat de mai multe persoane, iar imaginile au ajuns pe reţelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *