Dosar penal pentru un bărbat care a scrijelit un bloc de piatra din zidul vechi al cetăţii Sarmizegetusa

Un piteştean riscă dosar penal după ce şi-a scrijelit numele pe unul dintre blocurile de piatră aparţinând zidului vechi al cetăţii Sarmisegetusa, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, precizând că bărbatul a explicat că a recurs la acest gest întrucât se plictisea.

„La data de 09.08.2022, ora 16:30, Secția nr. 6 Poliție Rurală Orăștie a fost sesizată direct de către Postul de Jandarmi Montani Orăștioara de Sus – Blidaru despre faptul că, o persoană de sex masculin a scrijelit un bloc de piatră aflat la intrarea principală în situl arheologic al cetății Sarmizegetusa Regia.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate au stabilit că, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, în timp ce vizita cetatea Sarmizegetusa Regia, în calitate de turist, a scrijelit prin frecare cu un obiect dur-ascuțit, diferite înscrisuri pe două blocuri de piatră care fac parte din monumentul istoric.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind coordonate sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie”, a comunicat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.