O nouă pârtie deschisă în Straja

Având în vedere ninsorile care au căzut în ultimele zile, în stațiunea montană Straja a fost deschisă încă o pârtie de schi. Pârtia Baloo este deservită de un telescaun cu patru locuri. Reprezetanții Complexului Montana din Straja spun că în acest moment domeniul schiabil este deschis aproape 100%.

”50cm+ este stratul de zăpadă care s-a depus după mai bine de 24h, iar ca urmare am putut amenaja pârtia Baloo, deservită de un telescaun de patru locuri. Putem spune că avem deschis 99% din domeniul schiabil. Dacă prognozele meteo se concretizează, săptămânile viitoare avem șanse să deschidem pârtia de sub telegondolă până la stația de îmbarcare. Se pare că finalul lunii ianuarie pregătește luna februarie, dedicată sporturilor și activităților de iarnă”, arată reprezentanții Complexului Montana din Straja.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. Din aceştia, 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune: 4 telescaune, 6 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiune. Datorită construirii telegondolei şi a telescaunului de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungă fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.

 

Monika BACIU

FOTO: COMPLEX MONTANA STRAJA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.