Două containere cu deşeuri, descoperite în Portul Constanţa 

Două containere în care se găseau deşeuri, expediate din Australia, au fost descoperite în Portul Constanţa Sud – Agigea. Conform documentelor vamale, în cele două containere s-ar fi aflat anvelope uzate pentru autoturisme.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în 18 martie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud -Agigea, au făcut, în Portul Constanţa Sud – Agigea, controlul fizic la două containere care, în conformitate cu actele vamale depuse, conţineau anvelope uzate pentru autoturisme.
„În urma controlului efectuat s-a constatat că cele două containere conţin deşeuri, expediate de o societate comercială din Australia pentru o societate comercială din România, de pe raza judeţului Suceava. Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi returnării acestora către expeditor”, se arată în comunicat.
Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. În această cauză este cercetat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Suceava.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *