Drum prin munți, alternativă la cel spre Herculane

CJ Hunedoara vrea fonduri prin programul Anghel Saligy pentru „Modernizare DJ 672 C limita județului Gorj – Valea de Pești – DN66A. Astfel, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții: „Modernizare DJ 672 C limita județului Gorj – Valea de Pești – DN66A, km. 40+776 – 50+309”.

În urmă cu doi ani, CJ Hunedoara a  aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Modernizare DJ 672C: Limită Județul Gorj – Valea de Pești – DN 66 A, km 40+776 – 50+309”. Prin expertiza tehnică a sectorului de drum propus spre modernizare s-a stabilit o stare tehnică necorespunzătoare, cu șanțuri și podețe colmatate, fără semnalizare rutieră. La acel moment, valoarea lucrărilor a fost estimată la 35.233.763,84 lei.

Anul trecut, contractul a fost scos la licitație, însă, apoi a fost anulat. Drumul prin munți ar putea fi oricând o alternativă la cel spre Herculane.

În prezent, DJ 672 C este unul de tip forestier, amenajat pe alocuri cu piatră, dar este destul de greu de străbătut, fiind mai degrabă un traseu de off-road.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *