Ordin privind organizarea spitalelor și a unităților de dializă pentru tratarea pacienților cu coronavirus

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind planul de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență

Astfel, potrivit Anexei nr. 2 din Ordinul Ministerului Sănătății, la nivelul județului Hunedoara, spitalele și unitățile de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte COVID-19 sunt la Spitalul Județean de Urgență Deva, Spitalul de Urgență Petroșani, Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara, Spitalul municipal din Orăștie, Spitalul municipal Lupeni, Spitalul municipal Vulcan, Spitalul Orășenesc Hațeg, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Spitalul General CF Simeria și Spitalul municipal Brad. Mențiunea este că la Spitalul municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara este prevăzută tură suplimentară pentru cazurile grave și critice.

Spitalul municipal din Lupeni rămâne, în continuare, spital suport COVID și pentru partea de obstetrică-ginecologie, iar la Spitalul de Psihiatrie Zam se tratează cazurile de COVID în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni psihice.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.