Drumul spre barajul Gura Apelor va intra în reparații

100 de mii de lei alocă Consiliul Județean Hunedoara pentru “execuția lucrărilor necesare deschiderii traficului pe DJ 685 în amonte de baraj Gura Apelor pentru trafic mai mic de 35 tone”. Până în data de 16 iulie sunt așteptate ofertele. Drumul este închis de circa un an de zile din cauza unor alunecări de teren.

” Măsura închiderii are ca scop prevenirea unor accidente nedorite. În calitate de administratori ai drumului în cauză dorim ca toți cei care utilizează această rută pentru a ajunge cu mașina în Poiana Pelegii (din masivul Retezat) să poată circula în siguranță și să nu le fie pusă viața în pericol. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat iubitorilor de natură și sperăm într-o rezolvare cât mai rapidă a situației”, se arăta într-un comunicat al Consiliului Județean Hunedoara de anul trecut.

Drumul porneşte de pe marginea Barajului Gura Apei, din dreptul unei bariere montate de Administraţia Parcului Naţional Retezat, şi se afundă în inima pădurii, unde se află amenajat un loc de parcare. Artera rutieră este anevoioasă, dar este singura ”poartă” pentru cei mai comozi sau pentru cei care nu au timpul necesar să străbată muntele la pas.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *