Echipamente medicale și de protecție pentru Spitalul municipal Orăștie

22.371.625 de lei este valoarea unui contract de achiziții demarat de Spitalul municipal din Orăștie care prevede achiziția de echipamente medicale pentru creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19.

Este vorba de un contract împărțit în 20 de loturi care presupun achiziția de aparate și accesorii de diagnosticare și de radiodiagnosticare, echipamente medicale, sterilizatoare, paturi de spital, tărgi, aparate medicale respiratorii, corturi de uz medical, echipamente de dezinfectare, instalații de oxigenoterapie, lămpi cu ultraviolete și alte echipamente specifice necesare desfășurării actului medical în vreme de criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus.

Ținând cont de faptul că Spitalul nu are în structură secție de boli infecțioase sau pneumologie, s-a confruntat cu modificări ale infrastructurii existente astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor de gestionare a pacienților suspicionați și ulterior COVID confirmați, de la intrarea acestora în urgență și până la transfer sau externare în urma vindecării. Printre probleme s-a numărat și lipsa echipamentelor de protecție în cantități mari, acoperitoare. Pe lângă acestea se adaugă lipsa spațiului de triaj astfel încât asigurarea unui circuit corect care să fie lipsit de riscuri pentru pacienții noncovid a devenit una dintre cele mai importante”, arată nota justificativă a achiziției.

Până în 5 octombrie pot fi depuse ofertele. Potrivit documentului, furnizorul va avea la dispoziție 60 de zile pentru livrarea comenzilor. Sursa de finanțare o constituie fondurile europene.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *