Școala va începe în siguranță la Petroșani

Anul școlar va începe în condiții de siguranță la Petroșani. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din localitate, a avut o întrevedere cu toți directorii unităților de învățământ. Edilul a vrut să se asigure că anul școlar va începe în siguranță, dată fiind situația generată de noul coronavirus.

Municipalitatea de la Petroșani va pune la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice zeci de mii de măști de protecție. În plus, au fost achiziționați și dezinfectanții necesari.

Școlile sunt și vor fi în permanență igienizate, se vor asigura măști pentru copiii ai căror părinți nu au posibilitatea să achiziționeze, se asigură distanțarea. Unele școli merg și pe varianta jumătate la școală, jumătate online, dar pentru clasele mici, clasa pregătitoare, clasele terminale și elevii de liceu toți merg în sistemul față în față. Fiecare școală și-a stabilit exact cum va face. Dar copiii vor merge în condiții de siguranță și tot ce ține de primărie va fi pus la dispoziția unităților de  învățământ, respectiv dezinfectant, măști, dezinfecția spațiilor este făcută”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani a explicat cum se vor desfășura cursurile pentru elevii din clasele terminale

Clasa a XII-a și a VIII-a vor veni fizic la școală, toți copiii. Clasele pregătitoare, I și II, am creat condiții să vină în totalitate la școală, fizic. Celelalte clase vor veni la școală în scenariu hibrid adică o parte vor veni la școală o săptămână și cealaltă parte săptămâna următoare. Nu va fi ușor, dar sperăm ca prima săptămână toate aceste lucruri să intre într-o anumită normalitate. Să sperăm că toată lumea va ieși sănătoasă din acest început de an școlar și vom continua în același ritm”, a explicat Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu Petroșani.

16.000 de măști de protecție va asigura municipalitatea de la Petroșani elevilor și cadrelor didactice. Numărul acestor echipamente de protecție va putea fi suplimentat. În plus, atât autoritățile locale, cât și dascălii fac apel la părinți să nu aglomereze curțile unităților de învățământ, iar dacă elevii au simptome specifice COVID sau răcelilor să nu îi trimită la cursuri.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *