EDUCAȚIA ROMÂNEASCĂ, O HAZNA FOLOSITĂ DE HOȚI

Tăcerea devine, deseori, mai periculoasă decât fapta cumplită pe care o ascunde. Și este exclus să fii întreg tăcând, în aceste zile, când golănia cu plagiatul dosit va deveni și rușinea, și neputința celor care au învățat carte și au muncit cinstit în România.
Nu pot să tac, pentru că mi-e mai ales rușine de toți oamenii buni pe care îi cunosc, specialiști extraordinari, doctori „pe bune” în domeniul lor care tac „ca porcul în păpușoi” în fața evenimentului grav, inacceptabil, umilitor pentru România și pentru noi toți prin care se încearcă dosirea furtului intelectual în educație.
Să vă fie rușine că acceptați ca și munca voastră cinstită să fie considerată furt!
….
În povestea cu plagiatul la politicieni care ne râd în nas de pe cele mai înalte culmi ale statului român – credit de mare respect pentru munca Emiliei Șercan, colega noastră de breaslă -, situația a devenit hâdă: pentru turma de politicieni români, dar și pentru „porcii în păpușoi” din mediul academic, care acceptă să fie umiliți la grămadă, nu există nicio problemă morală, nu există furt, ci doar absența temporară a mijloacelor prin care se poate ascunde hoția și marea supărare că au fost dezvăluiți golanii educației, prinși și puși în public în toată goliciunea lor. Întreg sistemul de stat lucrează în aceste zile să dosească furtul prin plagiat. Mai rău, nu se poate!
Și nimeni nu pare să ia în calcul faptul că, prin acest efort ilegal, imoral și josnic al politicienilor, toți oamenii cinstiți care au muncit ani de zile pentru a da lumii o cercetare autentică, de folos generațiilor următoare – unii crăpând de foame prin biblioteci și/ sau umilindu-se în fața unor șefi politici analfabeți de instituții -, vor fi umiliți, munca lor va fi călcată în picioare.
REPET, cu mare întristare, pentru că trebuie să țintesc și în mulți oameni față de care am un respect profund, pentru munca lor, pentru ce lasă în urmă:
Să vă fie rușine pentru tăcere, pentru că acceptați ca și munca voastră cinstită să fie considerată furt!
Credit foto: maitrephare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.