Elevii Școlii Gimnaziale din Băcia, mutați în alte clădiri

Toți elevii Școlii Gimnaziale din Băcia vor urma cursurile, începând din toamnă, în alte clădiri. Încep lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Băcia.  Pentru a se putea realiza acest lucru va fi necesar ca toți elevii care învață aici să fie mutați în alte locații pentru continuarea studiilor.

„Astfel, elevii claselor I – IV, vor face orele la Căminul Cultural din Băcia, iar elevii claselor V-VIII în incinta fostei școli din Tâmpa. În ceea ce privește amenajarea căminului din Băcia, nu sunt probleme întrucît acesta se prezintă într-o stare foarte bună, are grupuri sanitare noi și mai multe încăperi unde se pot amenaja sălile de clasă. Problemele apar însă la clădirea fostei școli din Tâmpa. Starea în care se prezintă acum aceasta, este vorba de partea sa interioară nu permite amenajarea unor săli de clasă care să corespundă unor cerințe minime de desfășurare a procesului de învățământ. În acest sens, săptămâna aceasta Primăria Băcia a început lucrările de reparații și renovare a acesteia. Se va reface tencuiala pereților acolo unde este cazul, va fi refăcută pardoseala în toate încăperile, va fi montată o centrală și calorifere pentru încălzirea pe timp de iarnă”, arată autoritățile locale din Băcia.

În incinta școlii vor fi amenajate trei clase precum și un birou și cancelaria pentru cadrele didactice. A patra sală pentru cursuri va fi amenajată în interiorul Căminului Cultural din Tâmpa, unde de asemenea există și grupuri sanitare noi pentru elevii care vor învăța aici

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *