Elevii vor învăţa tot online de luni, când reîncep cursurile după vacanţa de iarnă

Elevii vor învăţa tot online de luni, când reîncep cursurile după vacanţa de iarnă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propunând, printr-o hotărâre adoptată vineri suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică la şcoală până în data de 7 februarie. Semestrul al doilea al anului şcolar începe din 8 februarie şi se încheie în 18 iunie.

„Se propune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat la Ştirile Pro Tv că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

„Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu. Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă”, a subliniat ministrul.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat afirmă că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor „faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică şi, „dacă totul este ok”, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru.

Întrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

„Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a explicat Arafat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *